Restoran 6. braće i Čizmo instalacije ovogodišnji finalisti malonogometnog turnira u Šeherdžiku

Na plohi u Šeherdžiku večeras su odigrane polufinalne utakmice, te su ekipe Restoran 6. braće i Čizmo instalacije zakazale nastup u finalu dok će se Berbeska radnja Kala i FM Oborci boriti za treće mjesto na ovogodišnjem malonogometnom turniru „Sjećanje na šehide Šeherdžika i Oboraca 2024“.

Prva polufinalna utakmica odigrana je u 19:00 sati, a snage su odmjerili Čizmo instalacije – Berberska radnja Kala. Veliki broj publike imao je priliku pogledati pravu fudbalsku utakmicu izjednačenih rivala. Ekipa Čizmo instalacije vodila je većim dijelom susreta, te je ekipa Berberska radnja Kala postigla pogodak u zadnjim minutama susreta što je značilo izvođenje penala. U penal seriji momci iz ekipe Čizmo instalacije bili su smireniji pred golom što im je osiguralo prolazak u finale.

Nakon ove uzbudljive utakmice prisutni su imali priliku pogledati i revijalnu utakmicu Omladinskih selekcija FK “Radnik” Donji Vakuf.

Druga polufinalna utakmica igrala se od 21.00 sati. Ekipa FM Oborci igrala je protiv ekipe Restoran 6. braće.

Od samog početka utakmice ekipa Restoran 6. braće nametnula se kao veliki favorit što su i opravdali rezultatom. Prvo poluvrijeme završilo je sa 2:0 u njihovu korist, te su u drugom nastavili dominaciju. Konačni rezultat glasio je 5:1 u korist ekipe Restoran 6. braće.

Veliko finale ovogodišnjeg malonogometnog turnira u Šeherdžiku zakazano je za sutra. Prvo će na teren u 19:00 sati izaći ekipe Berberska radnja Kala i FM Oborci koje će odigrati utakmicu za treće mjesto. Nakon toga slijedi predah uz kulturno zabavni program koji će prirediti KUD “Nakib Abdagić Kiban” Donji Vakuf. Finalna utakmica na rasporedu je od 21:00, te je za očekivati da će ekipe Restoran 6- braće i Čizmo instalacije brojnim posjetiocima ovog turnira  prirediti pravu fudbalsku poslasticu.

Nagradni fond turnira je 5.000 KM. Nagrada za prvo mjesto je 3.500. drugo 1.000, a treće mjesto 500 KM.

Vrijedi naglasiti da je organizator obezbjedio nagrade za najboljeg igrača, golmana i strijelca, te fair play ekipu.

 

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print