Izvedena predstava ” Ako vedriš, vedro je ” u Donjem Vakufu

 

JU Centar za kulturu, informisanje i sport Donji Vakuf tokom ljetnih mjeseci nastavlja sa svojim aktivnostima po pitanju održavanja kontinuiteta, pozorišnih predstava. Večeras donjovakufskoj publici predstavili su se mladi glumci Sara Đidić, Emrah Halilović i Almir Nukić u predstavi “Ako vedriš, vedro je”. Pomenuta predstava nastala je u produkciji Studio Teatra, a pod pokroviteljstvom projekta Omladinske banke Zenica.

Naš sagovornik bio je jedan od aktera ove predstave, mladi i talentirani Almir Nakić, koji nam je u večerašnjoj predstavio donio lik Mirze.

” Predstava govori o prijateljstvu, ljubavi i mahali…govori o zajedničkom odrastanju, te svi koji gledaju ovu predstavu lagano se sažive sa likovima, jer je tema  jako bliska ljudima,i prenosi jednu poruku koliko je u suštini potrebno imati prave prijatelje uz sebe dok nailazimo na  razne  životne izazove”.

Pored Almira i njegovog lika Mirze, u predstavi se pojavljuju Sara Đidić, koja na scenu donosi lik Lejle prelijepe gradske djevojke, dok Emrah Halilović igra Džonija gitaristu, koji uporno pokušava da upiše Muzičku akademiju u Sarajevu.

Predstava na tekst Almira Nakića na scenu je postavljena pod režijskom palicom Zlatana Školjića i premijerno je izvedena prije 14 mjeseci, a ovo je njeno 16 igranje.

 

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print