Požar kod Mostara i dalje aktivan, zbog suše hercegovačkim regijama prijeti nestanak vode

Već 24 sata vatrogasci ne uspijevaju staviti pod nadzor požar nedaleko Mostara, jedan od najtoplijih gradova u Bosni i Hercegovini, u kojemu je u četvrtak temperatura dosegla 40 stepena, a zbog dužeg sušnog perioda prijeti mu i redukcija opskrbe vodom, kao i u više hercegovačkih sredina.

Požar koji od srijede bjesni na obroncima Mostarskoga blata kod naselja Kozice, Troskoti i Miljkovići ne prijeti kućama, ali stvara probleme jer se približava cestama.

Gore niska trava, makija i šuma. Na licu mjesta je više vatrogasaca s tri vatrogasna vozila koji pokušavaju vatrenu stihiju staviti pod nadzor. Vatrogasci kažu da im poteškoće stvara nepristupačan teren i visoke temperature.

U Mostaru je u srijedu izmjereno rekordnih 40 stepeni. Zbog veće potrošnje vode za zalijevanje poljoprivrednih površina Gradski vodovod je pozvao da se voda racionalnije troši inače će morati uvesti redukcije.

Lokalni mediji pišu kako je mostarskim vatrogasnim jedinicama pomoć stigla od mještana te Dobrovoljnog vatrogasnog društva Polog.

”Požarište je veliko, ima široku liniju i teško ga je gasiti. Dodatni problem nam je teren koji je nepristupačan te visoke vrućine”, rečeno je iz PVP Mostar za Bljesak.info te su dodali kako kuće trenutno nisu ugrožene.

Izvor: N1/Bljesak.info

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print