Na većini puteva jutros se saobraća bez zastoja

Povodom obilježavanja 29. godišnjice genocida nad građanima „Zaštićene zone“ UN i ukopa identificiranih žrtava srebreničke tragedije u dane 10. i 11. 07. bit će na snazi zabrana prevoza eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, kao i na putnim pravcima: Drinjača-Konjević Polje-Milići, Konjević Polje-Bratunac-Srebrenica, Drinjača-Bratunac, Vlasenica-Luke i Srebrenica-Zeleni Jadar.

Dana 11.07.2024.godine bit će na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 tone na svim putnim pravcima koji iz smjera Sarajeva, Tuzle i Zvornika vode ka Srebrenici.

U 08 sati iz Jajca kreće druga etapa biciklističkog memorijalnog maratona „Bihać-Srebrenica 2024“ i Supermaratona „Da se nikad ne ponovi i ne zaboravi“. Planirana ruta za danas je preko Donjeg Vakufa, Travnika, Kaknja, Visokog, do Sarajeva, gdje će prenoćiti. Molimo sve vozače da u trenutku prolaska biciklista i maratonaca voze oprezno i sporije.

Na većini puteva u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća bez zastoja, sa izuzetkom dionica gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je saobraćaj regulisan privremenom signalizacijom. Po najavama meteorologa, pred nama su dani sa izrazito visokim temperaturama, pa molimo sve vozače da u skladu sa tim planiraju svoja putovanja. Na put krećite u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a tokom putovanja pravite češće pauze i unosite dovoljne količine vode u organizam. Budite odmorni i skoncentrisani, čuvajte vaš život i živote ostalih učesnika u saobraćaju. Molimo i bicikliste, motocikliste,korisnike električnih romobila, kao i pješake da budu oprezni i da poštuju sve saobraćajne propise.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje. Na ostalim mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima promet vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print