„ Zrno mene stihom srca otkriveno“ Henadi Šeho u okviru XXV Bugojanskog proljeća

 

„Proljetni susret spisateljica“ je dio programskog sadržaja XXV BUGOJANSKOG PROLJEĆA planiran za 18.maj u 20 sati u kojem će donjovakufska autorica, Henadi Šeho, bugojanskoj publici predstaviti svoj poetski prvijenac.

U okviru manifestacije XXV BUGOJANSKO PROLJEĆE spisateljica Vernesa Manov organizuje, u saradnji sa KSC Bugojno, zanimljiv kulturni događaj za sve ljubitelje lijepe pisane riječi “PROLJETNI SUSRET SPISATELJICA” u okviru kojeg će svoje književno stvaralaštvo u Bugojnu predstaviti dvije autorice, Rabija Mameledžija iz Travnika i Henadi Šeho iz Donjeg Vakufa.

Kroz prijateljsku i književnu saradnju sa ove dvije spisateljice i kroz pisanje recenzija za njihova književna ostvarenja književnica Vernesa Manov je odlučila da svoje saradnice sa poučnim i snažnim životnim, romanesknim i poetskim ostvarenjima ugosti u svom autorskom konceptu programskog sadržaja ovogodišnjeg izdanja manifestacije “Bugojansko proljeće”.

Spojiti u promovisanju ove dvije spisateljice, Rabijino životno iskustvo i književni staž od tri desetljeća i hrabrost objavljivanja prve knjige kakav je slučaj kod Henadi je i izazov i dobra stvaralačka energija kojom pisanje ženskih duša stavlja u prvi plan.

Važno je da smo jedna drugoj podrška i da ovaj svijet činimo svojim djelima boljim mjestom za život.

Osjećajne su duše koje njeguju lijepe pisane riječi!

 

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print