FOTO GALERIJA / Prigodnom školskom priredbom učenici i nastavnici OŠ „Hasan Kjafija Pruščak“ iz Prusca obilježili Dan škole

0
415

OŠ „Hasan Kjafija Pruščak“ iz Prusca i ove godine na 9. maj obilježili su Dan škole. Prigodnom priredbom u izvedbi učenika ove škole zajedno sa svojim nastavnicima obilježili su Dan škole i na taj način ispratili još jednu generaciju učenika završnih razreda.

Tokom svoga obraćanja na današnjoj svečanosti direktor OŠ Hasan Kjafija Pruščak, Nedžad Ždralović je istako da je i u ovoj školi karekteristika manji broj djece u odnosu na predhodnu školsku godinu, te da nema posebno pohvaljenih učenika. Iskoristio je priliku da roditelje, učenike i nastavnike upozna sa projektom zamjene krova na zgradi OŠ Hasan Kjafija Pruščak,zahvaljujući se Općinkom načelniku Husi Sušiću, koji je sredstva za ovu namjenu dobio iz  Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice.

Bila je ovo prilika da se najboljim učenicima dodjele i uruče nagrade u znanju, sportu i ostalim stvaralaštvima.

Najbolja učenica OŠ Hasan Kjafija Pruščak iz Prusca iz predmeta matematika je Kulaš Lamija,a iz fizike Elna Abdibegović.

Nagrada je danas dodjeljena i Aiši Hamzakadić, učenici 8 razreda kada je u pitanju tehnička kultura, te  Elni Abdibegović iz predmeta likovne kulture. Ove godine na školskoj priredbi u OŠ Hasan Kjafija Pruščak, nastavničko vijeće nagradu je dodijelilo i učeniku Bakiru Dautoviću, kao „prijatelju biblioteke“, dok je učeniku Refiku Elkazu uručena nagrada kao pobjedniku školskog kviza.

Najbolja učenica iz islamske vjeronauke ove godine je Aiša Hamzakadić, dok je Nadir Helja najbolji učenik iz tjelesnog odgoja.

Na današnjoj priredbi upriličenoj u OŠ „Hasan Kjafija Pruščak“, povodom Dana škole, uručene su i zahvalnice onima koji su tokom cijele godine sarađivali sa ovom obrazovnom ustanovom i davali im veliku podrušku.

Zahvalnice su uručene : Općini Donji Vakuf, Policijskoj stanici Donji Vakuf, JU Dom zdravlja Donji Vakuf, Sportskom savezu općine Donji Vakuf, JKP Gradina, Samostanoj zanatskoj radnji „Štampa“, Udruženju „Eko element“, Udruženju građana „Azad“ i Udruženju „Let s do it“.