Svjetski dan Crvenog križa

0
134

U svijetu se već duže od 150 godina, 8.maj obilježava kao Svjetski dan Crvenog križa. Rođendan Henri Dunanta, osnivača i tvorca ideje najveće svjetske humanitarne organizacije, organizacije Crvenog križa / krsta i Crvenog polumjeseca.

Crveni križ Federacije BiH je danas u Tuzli organizirao Svečanu akademiju, na kojoj je održan Panel “Osmijeh je naš motiv”, te uručena priznanja 8. Maj/Svibanj pojedincima koji su izuzetno doprinijeli radu i misiji Crvenog križa.

Laureat Crvenog križa općine Donji Vakuf za priznanje “8. Maj”, je Dženana Šego, dugogodišnja volonterka Crvenog križa općine Donji Vakuf. Kroz svoje dugogodišnje volontiranje Dženana je dala veliki doprinos u humanoj misiji Crvenog križa.

Dobitnica priznanja “8. Maj” je i gđa. Alma Kulenović, članica Predsjedništva Crvenog križa SBK, ispred Kantonalne uprave Civilne zaštite.

Dobitnicima priznanja upućujemo iskrene čestitke!

Svim volonterima, članovima Crvenog križa, profesionalno uposlenim kolegama, donatorima, prijateljima naše organizacije čestitamo Svjetski dan Crvenog križa, uz želje da nam Principi Crvenog križa nastave biti glavna vodilja.

Iskreno hvala svima koji su nosili, koji nose i koji će nositi ideju Crvenog križa i koji će i dalje pokazivati da je biti human nešto najbolje što postoji.

Lider mladih Crvenog križa općine Donji Vakuf

Emina Snaga