Omiljeni porodični ručak: Donosimo vam recept za mesnu štrucu sa jajima

Znamo svi da ljubitelji mesa vole da eksperimentišu sa raznim jelima, al za mesnu štrucu i kombinaciju sa jajima sigurno neće pogriješiti.

U nastavku teksta donosimo vam recept za popularnu mesnu štrucu.

Sastojci:

  • 80 dag mljevenog miješanog mesa
  • 4 tvrdo kuhana jaja
  • 1 mala glavica luka
  • 3 čena bijelog luka
  • 1 jaje
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašičice vegete
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica mljevene slatke paprike
  • 2 kašike prezle
  • malo ulja i prezle za podlogu
  • malo putera

Priprema:

  • Skuhati jaja, ohladiti ih i oguliti.
  • U posudu staviti mljeveno meso, sitno sjeckani luk i bijeli luk, jaje, sol, biber, vegetu, mljevenu papriku i dvije kašike prezle. Sve dobro izmiješati.
  • Na komad aluminijske folije namazati ulje i posuti s malo prezle
  • Na to staviti pripremljeno meso i prst debelo ga rastanjiti.
  • U sredinu po dužini poslagati tvrdo kuhana jaja i preklopiti mesom tako da dobijete fino oblikovanu štrucu.
  • Odozgo staviti nekoliko listića putera.

Pecite 40-ak minuta na 220 stepeni, i poslužite toplo uz omiljenu salatu, piše Coolinarika.

Prijatno!

Radiosarajevo.ba

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print