Torta od čokolade i badema ujedno je i vrlo laka za pripremu, samo pomiješate sve sastojke i to je to, uspjet će i potpunim početnicima u kuhinji! Vrlo je sočna, ma prava fantazija, kako je opisuje Veldina, a njezin recept pronađite u nastavku:
Torta od čokolade i badema
– sastojci: 8 jaja,
250 g šećera,
250 g maslaca,
250 g badema,
200 g čokolade za kuhanje
Torta od čokolade i badema – priprema
: Istucite snijeg od osam bjelanjaka. Posebno umutite osam žumanjaka, 250 g šećera, 250 g maslaca, 200 g čokolade i 250 g badema. Spojite s bjelanjcima. Dobivenu smjesu izlijte u okrugli kalup za torte i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 30 minuta, tako da ostane sočna. Kad se torta ohladi, prelijte je glazurom od čokolade. Savjet plus: Tortu možete dekorirati sladoledom i bijelom čokoladom, kako je to učinila Veldina, čije recepte možete pronaći na Instagramu na profilu eksplozija_slatkog.