KK Promo upisao pobjedu u KUP utakmici gostujući u Bihaću

0
96

 

U srijedu, 19. januara, u Cazinu je odigrana utakmica Kupa Mirza Delibašić sistem A između KK Željo 1971 Bihać i KK Promo Donji Vakuf.
Promo je opravdao ulogu favorita i slavio rezultatom 77:94. Od samog početka Momci s Vrbasa bili su u prednosti, koja je na poluvremenu bila 21 poen (30:51). Do kraja je ostalo samo ne dopustiti protivniku da se približi i dovede pobjedu u pitanje, što je i učinjeno. U ovoj utakmici po prvi put u dresu Proma nastupili su Eman Šertović i Haris Dedajić. Obojica su pokazali dobru igru i nadamo se da će u nastavku sezone dati veliki doprinos ekipi. Strijelce Proma predvodio je Aleksandar Ilić sa 27 poena, Shane Gatling dao je 19, Ivan Pendić 18, Eman Šertović 13, Haris Dedajić 8, Ibrahim Mulaomerović 6, Uroš Ilić 4 i Dino Alkić 2 poena. Ovom pobjedom Promo se plasirao u polufinale Sistema A, u kojem će igrati protiv ekipe Spars Ilidža.
” Osim takmičarske važnosti, ova utakmica bila je i dobra kontrola forme i prilika da se vidi koliko mogu novi igrači pred drugi dio Prvenstva, koji počinje već narednog vikenda, kada gostujemo odličnoj ekipi Leotara iz Trebinja” – istakli su iz KK Promo Donji Vakuf.