Oslabljeni Promo poražen u Širokom Brijegu

0
115

KK Promo je u okviru 13. kola Prvenstva BiH za košarkaše gostovao u Širokom Brijegu i upisao sedmi poraz u sezoni rezultatom 93:78 (28:17, 25:13, 18:23, 22:25)

Ekipa s Pecare je i ovaj put dokazala zašto se nalazi na samom vrhu tabele. Naši momci su uspjeli držati rezultatski priključak do sredine prve četvrtine kada domaća ekipa ubacuje u brzinu više i prvu dionicu rješava u svoju korist rezultatom 28:17. U istom ritmu su nastavili i u drugoj četvrtini tako da na odmor odlaze s prednošću od 23 poena (53:30).

Naši momci pokazju mnogo bolju igru u trećoj četvrtini koju rješavaju u svoju korist rezultatom (18:23).

Ipak, domaćini su do kraja uspjeli održati stečenu prednost i mirno privesti utakmicu kraju.

Vrijedi naglasiti da je Promo ovu utakmicu igrao bez dva standardna prvotimca, Jeroma Adgera koji je iz porodičnih razloga otputovao u SAD i Dyalana Carla koji također nije bio na raspologanju treneru Niniću. Kapiten Džihan se nalazio u rosteru, ali nije ulazio u igru.

U našoj ekipi ponovo je najefikasniji bio Gatling koji je postigao 22 poena uz 6 asistencija. Pendić je postigao 16, Aleksandar Ilić 14, Uroš Ilić 13, Ibrahim Mulaomerović 8 uz 9 uhvaćenih lopti i Dino Alkić 5 poena.

U pobjedničkoj ekipi bolji od ostalih bili su Luka Božić sa 22 i kapiten Mateo Čolak sa 21 poenom.

KK Promo neće imati mnogo vremena za odmor jer će već u srijedu nastupiti u Kupu „Mirza Delibašić“ kao predstavnik KS SBK. U Bihaću će odigrati susret protiv ekipe KK Željo 1971. U slučaju pobjede, u polufinalu ih očekuje novi duel sa KK Spars Ilidža.