Karatisti travničke medrese učestvovali na Karate 1 Youth League 2022 u Veneciji

U Veneciji, od 9. do 11. decembra 2022. godine održana je Svjetska liga za mlade uzrasta U14, kadete i juniore u borbama i katama. Na prvenstvu nastupilo je 2566 takmičara iz 58 država iz cijeloga svijeta.
Uz Evropske države nastupile su i prekomorske države: Kanada, Čile, Kolumbija, Velika Britanija, Malezija, Meksiko, Sjedinjene Američke države, itd. Za uzrast U14 ovo je najkvalitetnije takmičenje u organizaciji Svjetske karate organizacije, a obzirom da se za ovaj uzrast ne organiziraju Evropska i Svjetska prvenstva.
Na ovom izuzetno jakom i velikom turniru učestvovali su i učenici Elči Ibrahim – pašine medrese Travnik :
1. Sara Hodžić (2-E);
2. Adna Palić (2-D);
3. Enis Mehić (3-B);
4. Ismail Zolota (2-B).
Iako su imali izuzetno jaku konkurenciju, svojim veoma dobrim nastupima su uspjeli da prođu nekoliko kola, ali ovaj put nisu imali sreće da dođu do medalje.
Najzapaženiji nastup na ovom takmičenju imala je Sara Hodžić (2-E) osvojivši visoko 7. mjesto, što ju je na svjetskoj ranking listi pozicioniralo na 48. mjesto među top 100 najboljih takmičarki svijeta u njenoj kategoriji.
Ovo takmičenje je bilo posljednje u nizu izbornih takmičenja u ovoj godini, te je nakon izvršenog bodovanja takmičara naša učenica Adna Palić (2-D) ostvarila plasman za Evropsko prvenstvo koje će se održati u februaru sljedeće godine, gdje će kao reprezentativka BiH nastupiti u kategoriji borbe juniorke -53 kg.
Rukovodilac Sekcije karatea, profesor Asim Hodžić ističe da je ova godina bila najuspješnija godina do sada i da se nada da će trend pozitivnih uspjeha biti nastavljen i u narednoj godini.
izvor: fb / Elči Ibrahim – pašina medresa
Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print