FOTO: Svakodnevni saobraćajni kolaps na putu Lašva – Travnik

0
86

 

Saobraćajnica od Lašvanske petlje do ulaza u Travnik koja prolazi kroz općine Busovaču i Vitez jedna je od najopterećenijih prometnica u Bosni i Hercegovini. Priča o brzoj cesti traje predugo i samo je pokazatelj nesposobnosti onih koji bi zbog svog političkog statusa morali voditi računa o prometnoj infrastrukturi Srednje Bosne.

 

No trenutna saobraćajnica je od strane nadležnih poduzeća koja održavaju ovu saobraćajnicu već mjesecima na pojedinim dijelovima sastrugana i po tom pitanju apsolutno se ništa ne događa. Ovakav bahati odnos zapravo je najbolji pokazatelj što oni koji se zaklinju u ove prostore misle o ljudima koji tu žive i koriste ovu prometnu žilu kucavicu Središnje Bosne

Vikendi, pogotovo ovi ljetni su posebno teški i gotovo u kontinuitetu stvara se prometni kolaps na dionici koja vodi do ulaza u grad Vitez. Nije to jedina dionica gdje imamo ogromne kolone vozila, vrlo često su one i u prolasku pored poslovni centar u Vitezu, kao i u naselju Bila i na ulazu u Travnik.

I danas su sa portala Centralna.ba fotografijama zabilježili jedan takav gdje se kilometarska kolona vozila proteže od semafora na ulazu u Vitez pa sve do naselja Nadioci koje se nalazi na granici općina Busovača i Vitez.

Sramotan odnos nadležnih prema ovom dijelu Bosne traje u kontinuitetu i nije čudno što je u posljednja tri mjeseca zabilježeno na području  preko 500 prometnih nesreća u Kantonu Središnja Bosna, od kojih su neke rezultirale nažalost i smrtnim ishodom.

 

AUTOR: BB / Centralna.ba