Večeras polufinalni susreti Zimskog malonogometnog turnira u Donjem Vakufu

0
440

Od 5. januara 2018. godine Sportska dvorana u Donjem Vakufu svake večeri od 17,00 do 20,00 sati bila je otvorena za ljubitelje nogometa. Naime, u organizaciji FK Radnik Donji Vakuf uz tehničku podrušku JU „Centar za kulturu,informisanje i sport“ Donji Vakuf jedan ovakav sportski događaj pokazao se kao pravi potez kako za organizatore tako i za donjovakufsku publiku koja je svakodnevno uživala u malonogometnim susretima.

Od 32 prijavljene ekipe koje su se kroz grupna takmičenja, pa osmine i četvrt finala, borili za osvajanjem turnira, u polufinalne susrete izborile su se po svemu sudeći četiri najkvalitetnije ekipe.

Prva polufinalna utakmica je večeras od 18,00 sati . Jedan od glavnih favorita za osvajanjem turnira ekipa Caffea „Euro“ sastaje se sa ekipom „BiH Tours“ iz Novog Travnika. U Ekipi „Euro“, prije svega igraju ovdašnji fudbaleri koji sada igraju i Prvoj ligi Federacije, donjovakufljani Sanel Kovač i Sulejman Smajić, te Redžović, Softić, Nevistić,Milanović.

Drugi polufinalni susret također donosi nova uzbuđenja. „Restoran 6. Braće – Elektra – Omerinović“, dočekuje ekupu iz Bugojna „Dekoram-laminati“. Igrači prve ekipe Restoran 6. Braće – Elektra Omerinović, također su poznati donjovakufskoj publici, uz pojačanje Nermina Kahvedžića tu su prvotimci FK „Radnik, Zenur Kurić, Tarik Tutkur,Mirnes Došlić i dr.

Bit će ovo prilika za još jednim dobrim, zanimljivim malonogometnim susretima, gdje ćemo na kraju dobiti i finaliste Zimskog malonogometnog turnira.

Finalni susret igraju se u nedjelju, kojem će predhoditi revijalni susreti mlađih selekcija FK „Radnik“, malonogmetna utakmica načelnika općina SBK, te i utakmica za treće mjesto.

Podsjećamo nagradni fond 1. Zimskog malonogometnog turnira  je skoro  5.000 KM :

  1. Mjesto 3000 KM
  2. Mjesto 1000 KM
  3. Mjesto 500 Km
  4. Mjesto 300 KM

Također bit će dodjeljene nagrade za najboljeg strijeca, igrača i golmana.

Svečani dio planiran je prije početka finalne utakmice, a dodjele nagrada nakon odigranog finalnog meča.