Oblačno sa snijegom ili susnježicom

0
55

U većem dijelu zemlje oblačno sa snijegom ili susnježicom. Više sunčanog vremena na jugu zemlje. Vjetrovito u cijeloj zemlji. Vjetar umjerene jačine sa jakim udarima sjevernog smjera. U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne povremeno su izgledni i olujni udari vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 6 stepeni.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6 na jugu zemlje do 10 stepeni, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

Bura na jugu

Slično kao i u dane vikenda, uz tmurno i prohladno vrijeme, većina populacije bit će lošijeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba povremeno će biti izraženije. Hroničnim bolesnicima savjetujemo oprez prilikom boravka na otvorenom, uz provođenje mjera zaštite od nižih temperatura. Na jugu će opća slika biti ljepša u prvom dijelu dana, u poslijepodnevnim satima ugođaj će povremeno remetiti jači udari bure.

Sutra pretežno oblačno u Bosni i sjeveru Hercegovine. U većem dijelu Hercegovine sunčano. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne izgledni su jaki, a prije podne povremeno i olujni udari vjetra. U poslijepodnevnim i večernjim satima vjetar će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu zemlje do 4 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7 na jugu zemlje do 10 stepeni.

U srijedu oblačno

U srijedu u većem dijelu zemlje oblačno. Lokalno u Bosni u višim područjima može padati slab snijeg, a u nizinama će padati slaba kiša ili susnježica. Više sunčanog vremena na jugu zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1, na jugu zemlje do 3 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9 na jugu zemlje do 13 stepeni.