Pretpioniri i pioniri ŠK “Never Stop” nastavljaju u pobjedničkom ritmu

0
300
Proteklog vikenda ŠK “Never Stop” Donji Vakuf odigrala je  komšijski derbi sa KK “Iskra” Bugojno. U četiri kvalitetna meča i u četiri različite katogorije maldi košarkaši  “Never Stop” pobijedili su u dva susreta, a gosti također u dva.
Pretpioniri i pioniri ŠK “Never Stop” nastavljaju u pobjedničkom ritmu. Kadeti i juniori nisu imali sportske sreće i poraženi su od gostujućih selekcija “Iskre” Bugojno.
Izvješta sa utakmica ŠK “Never Stop”
Pretpioniri:
Da Vakufska košarka ne treba da brine za budućnost pokazuju naši dječaci, a i treneri, uigrane akcije na kojima bi se postidjele i starije selekcije nekih eminentnijih klubova su vodile do pobjeda u predpionirskoj selekciji. Na krilima uvijek sjajnih Behrema i Kovača, pod budnim trenerskim očima naših Ade i Emira koji su priliku dali svim igračima sigurna pobjeda 50:23, i za kraj ove polusezone idemo na odmor sa prve pozicije na tabeli.
ŠK “NEVER STOP “Donji Vakuf-50
KK “ISKRA”Bugojno-23
(17:02-08:08-10:08-15:05)
Amar Galešić 2pts
Davud Bristina
Adnan Kero 2pts
Alem Čurić 4pts
Jasmin Behrem 20pts
Dino Kurić 4pts
Brnjamin Korugić
Muhamed Kovač 14pts
Kenan Velagić
Mirza Smajić
Tarik Melić 4pts
Rijad Šutković
Emir Ždralović
Ibrahim Huseinspahić
Damian Manganaris
Arman Draginović
Pioniri:
A naša najtreofejnija generacija pokazuje da nema namjeru stati u svom napredovanju. Brojali smo do 96 uz maestralnu partiju Emana Jašarevića sa 35 poena, a pratio ga je konstantno sjajni Hamza Šutković sa 26. Rivali jednostavno nisu imali odgovora na igru Ferizovih momaka. I pioniri takodjer na odmor idu sa prvog mjesta i bez ijednog poraza.
ŠK “NEVER STOP “Donji Vakuf -96
KK “ISKRA”Bugojno-43
(33:10-25:14-25:08-13:11)
Adin Kurić 15pts
Eman Jašarević 35pts
Ismar Šutković 4pts
Benjamin Velagić 2pts
Jasmin Behrem 7 pts
Muhamed Ramic
Tarik Elkaz
Davud Hajić
Teo Kahvedžić 3pts
Hamza Šutković 26pts
Dino Kurić 2pts
Ahsen Čavak 2pts
Juniori:
Juniori će nažalost pobjedu morati potražiti protiv drugog protivnika. Potpuno zaslužena pobjeda gostiju. Presudna je bila druga četvrtina gdje su gosti otišli na 15 razlike, a Ahmedovi momci unatoč sjajnim predstavama kapitena Aziza Omeragića i Tea Skenderovića nisu uspjeli da se rezultatski približe gostima do kraja meča.
ŠK “NEVER STOP “Donji Vakuf-63
KK “ISKRA”Bugojno-76
(18:13-04:23-19:20-22:20)
Eman Jašarević
Hamza Rujanac 3pts
Mesud Džulović
Adem Orlović
Ismar Šutković 4pts
Ammar Šutković 3 pts
Aziz Omeragić 15pts
Nedim Sarać
Hamza Šutković 6pts
Vehab Brljavac 9pts
Teo Skenderovic 17pts
Ajdin Šutković 6pts
Kadeti:
Drugi poraz kadeta za treće mjeste na tabeli. Unatoč vodstvu na poluvremenu loša igra u nastavku, protivnik je to znao sa kazni i odnese kući bodove. Falio je neko da preuzme loptu i odgovornost, a takvoga pojedinca mi nismo imali. Sigurno smo da će na te greške upozoriti naši treneri i da će se posebno raditi na tim stvarima.
Š.K.”NEVER STOP”DonjiVakuf -58
K.K.”ISKRA”Bugojno-75
(08:21-29:12-14:26-07:16)
Kurić Adin 12pts
Jašarević Eman 3pts
Šutković Ismar
Rujanac Hamza 12pts
Dervišić Ajnur
Skenderović Teo 14pts
Šutković Hamza 6pts
Emir Čaluk
Faris Morić 2pts
Mesud Džulović 2pts
Nedim Sarać 7pts
Adin Šutković
Našim rivalima i sportskim prijateljima želimo da se zahvalimo na fer i korektnoj igri i ponašanju svih aktera na susretima i da čestitamo na pobjedama. A budući da su ovo naši zadnji mečevi u ovoj kalendarskoj godini vama dragi simpatizeri želimo Čestit Božić i Sretnu Novu Godinu u kojoj ćemo trenirati još jače i u kojoj ćemo nastaviti da slijedimo svoje snove. NEVER STOP
izvor: fb/ ŠK Never Stop