Izvještaj KK Promo Donji Vakuf sa ligaških utakmica I kola Lige mladih SBK

0
80
Kadeti:
OKK Vitez 36 – KK Promo 69
Od samog pocetka utakmice naši mladi košarkaši nameću jak tempo igre, pogotovo u odbrani i ne dozvoljavaju protivniku lagane poene. Fantastična saradnja i kolektivna igra u napadu Imamovića, Ugarka, Vinčevića, Dervišiča, Kurića i svi ostalih igrača koji su ulazili u igru, omogućila nam je da zaista uživamo u svakoj minuti odigrane utakmice.
Juniori:
Okk Vitez 41 – KK Promo 84
U drugoj utakmici viđena još lijepša igra naših juniora. Kapiten Mensur Čavak danas je bio pravi vođa ekipe, koji je iako se statistika nije vodila po broju asistencija imao sigurno 20+ asistencija na današnjoj utakmici. Izdvojili bi još nestvaran šuterski dan momka sa Starog Igrališta

Velida Ugarka sa pogođenih 7 od 10 trojki. Odličan je bio i Tarik Smajić u oba pravca igre, možda jedan od najspremnijih košarkaša u našem timu. A šta reči o našem centarskom triju Vinčević, Dervišić i Smajić, koji su pokupili sve što se može pokupiti pod košem, tako da smo sigurni da ćemo imati najdominantniju centarsku liniju u ligi ove godine.
Kadetkinje:
Okk Vitez 88 – KK promo 26
Loša utakmica naših kadetkinja na otvaranju sezone, pored toga što je naša ekipa kadetkinja najmlađa ove sezone u ligi mladih, trebali smo i mogli pružit bolji otpor odličnoj ekipi OKK Vitez koja je predvođena najboljom njihovom igračicom Ivom Vidović, zasluženo slavila ubjedljivu pobjedu.
Pionirke
Okk Vitez 44 – KK Promo 30
Utakmica u prvom periodu protiče u izjednačenoj igri, da bi se u drugom periodu igre ekipa OKK Vitez odvojila na prednost od nekih 10-ak poena i zadržala tu prednost do kraja susreta. Ostaje žal za ovom utakmicom jer smo sigurno mogli puno više.