FOTO/Kreativne i edukativne radionice u Gradskoj biblioteci Donji Vakuf

0
161

U Gradskoj biblioteci Donji Vakuf 15.jula počele su ljetne  kreativne i edukativne radionice – “Ljeto u Gradskoj biblioteci” i trajat će do 14. augusta.

Radionice teku odlično, te djeca koja su do sada sudjelovala su izuzetno oduševljena. Djeca uzrasta prvi, drugi i treći razred, te djeca četvrtog i petog razreda su imala priliku kroz edukativne i kreativne radionice da uče, druže se, zabave, te iskažu svoju kretivnost.

“Medijacijsko učenje kao vid učenja, izuzetno se pokazao zanimljivim i korisnim. Djeca viših razreda su osmislila i pripremila radionice, te su uz moju malu pomoć svoje radionice izradila i predstavila mlađoj djeci i vršnjacima. Oduševljenja i inovativnosti nije nedostajalo, samim time što su sve radionice “autorsko djelo”, istakla je bibliotekarka Šahza Karahodžić.

Radionice poput: Kreativno pisanje zajedničke pjesme, Napravite nešto od svega i svačega, Plastelin: slobodna tema. Vodene boje: likovi iz najdraže bajke, Različiti, a isti – Ružno pače,  su oduševile djecu, a tu su još mnogo novih i zanimljivih radionica za više razrede, poput Emocije nisu bauk, Kreativnost na djelu i sl..

Sve ove i mnoge druge zanimljive i edukativne radionice, kreću već od ponedjelka 28. jula, a završavaju u petak 14.augusta i to za različite uzraste; djecu šestih, sedmih, osmih, devetih razreda i učenika srednjih škola. Zbog epidemiološke situacije i pravila koja se moraju poštovati, broj djece je bio ograničen na 50.