Danas sunčano, od nedjelje izražen pad temperature

0
83

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab do umjeren jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu od 6 do 10, a najviša dnevna od 15 do 21, na jugu i sjeveru do 24 stepena.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura oko 2, a najviša dnevna temperatura oko 19 stepeni.

U nedjelju snijeg na planinama - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

U nedjelju snijeg na planinamaFOTO: AVAZ

Prvog dana vikenda u BiH malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana porast oblačnosti. Poslije podne i krajem dana, ponegdje u sjevernim područjima se očekuje i kiša. Jutarnja temperatura od 4 do 10, na jugu od 8 do 12, a najviša dnevna od 16 do 23 stepena.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, kiša se očekuje u sjevernim i sjeveroistočnim područjima. Do kraja dana, padavine se očekuju i u ostalim djelovima. Najmanje padavina se očekuje u Hercegovini. Na planinama sa susnježicom ili snijegom. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu od 7 do 11, a najviša dnevna od 6 do 12, na jugu do 16 stepeni.

Tokom noći, osjetan pad temperatura zraka. 

Prvog dana naredne sedmice u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, ponegdje u centralnim i istočnim područjima može pasti i malo snijega. U Hercegovini malo do umjereno oblačno. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu od 3 do 6, a najviša dnevna od 2 do 8, na jugu do 10 stepeni.

Biometeorološka prognoza - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Biometeorološka prognozaFOTO: FHMZ

Tokom jutra ugodnije, a sa odmicanjem dana opšta slika će biti relativno povoljna. Izraženije strujanje toplog zraka, natprosječne temperature i sparno vrijeme u poslijepodnevnim satima loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije u vidu glavobolje, nervoze, problemi sa snom i malaksalost. Preporučljivo je slojevito se odjenuti i umanjiti aktivnosti u najtoplijem dijelu dana.

izvor: avaz.ba