4 načina da saznate ko vas je zvao sa nepoznatog broja

0
123

 

Ovi savjeti će vam pomoći da procijenite da li treba da uzvratite ili da nastavite da ignorišete poziv.

Ponekada je teško saznati informacije o onome ko vas je zvao, pošto većina korisnika mobilnih telefona ne pristaje na prikazivanje brojeva telefona i ličnih podataka u javno dostupnim telefonskim imenicima.

Postoji, međutim, nekoliko načina pomoću kojih možete da pokušate da saznate ko stoji iza nepoznatog broja sa koga vam je upućen poziv.

Pretraživanje na internetu

Vlasnika nepoznatog broja možete probati potražiti putem nekog internet pretraživača, kao što je Google. Pokrenite pretraživač i u njega unesite broj sa koga ste dobili propušten poziv. Ako je broj u vlasništvu neke kompanije ili je na bilo koji drugi način javno dostupan, u većini slučajeva ćete moći da pronađete tu informaciju. Takođe, provjerite internet forume, pošto brojevi sa kojih kompanije zovu korisnike često budu tema diskusija na njima, pa postoji mogućnost da je neko već spominjao broj koji vas zanima.

WhatsApp i Viber

Sačuvajte u svojim kontaktima broj sa koga vam je upućen poziv. Ako osoba koja vas je zvala sa nepoznatog broja koristi WhatsApp ili Viber broj će vam biti prikazan među kontaktima u nekoj od pomenutih aplikacija. Takođe, možete da ga pronađete i pomoću pretaživača unutar same aplikacije. A ako je vlasnik broja to odobrio, moći ćete da vidite fotografiju i korisničko ime koje on/ona koristi na tim popularnim čet aplikacijama.

Informacije o pretplatnicima

Većina javnih informacija danas je dostupna na internetu, ali i pored toga službe za informisanje i dalje dobijaju veliki broj poziva sa različitim pitanjima. A jedno do čestih pitanja su informacije o telefonskim brojevima, pa ga zato možete postaviti službama za informacije o pretplatnicima vašeg ili drugih mobilnih operatera. Ove službe se prilikom traženja takvih informacija služe internim aplikacijama i pretraživanjem baze podataka sa opšte dostupnim informacijama.

Onlajn telefonski imenici

Ako je nepoznati broj sa koga vam je upućen poziv upisan u neki od javno dostupnih telefonskih imenika, podatke o njegovom vlasniku ćete lako pronaći pretragom njihove baze brojeva.

izvor: Telegraf