Održan edukativni seminar za hadžije sa područja Muftijstva travničkog

0
122

 

U srijedu, 17. jula 2019. godine, nakon ikindije namaza, u prostorijama Islamskog centra na Kalibunaru, u Travniku održan je edukativni seminar za hadžije sa područja Muftijstva travničkog.

Riječi dobrodošlice prisutnima je uputio imam džemata Kalibunar mr. Aljo-ef. Cikotić, koji je ujedno bio i moderator programa, dok su se u ime Ureda za hadž i umru obratili  Sadžid-ef. Ramić, Safet-ef. Karahmetović, te ljekar dr. Muhamed Temim.

Oni su hadžijama ukazali na najvažnije momente u organizaciji i odlasku na hadž hadžija iz Bosne i Hercegovine. Govorili su o fazama putovanja koje ih očekuju, o medicinskim aspektima organizacije, te su hadžijama uputili i praktične savjete. Potom se prisutnim hadžijama obratio i Muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović koji je u svom obraćanju podsjetio na vrijednost hadža, te je hadžijama zaželio hairli put, mebrur hadž i hairli povratak svojim najmilijima.

Ove godine sa područja Muftijstva travničkog na hadž ide 110 hadžija i 3 vodiča, a nakon seminara hadžijama su podijeljeni koferi, prsluci, okovratni novčanici i brošura o hadžu.

Izvor: Muftiluk travnički