3. Pozorišni / art festival za djecu “Ogledalo svijeta u očima djeteta”

 

JU Centar za kulturu općine Travnik sa ponosom predstavlja 3. Pozorišni/art festival za djecu “Ogledalo svijeta u očima djeteta”.

Jedini festival za djecu i mlade ovog sadržaja na području općine Travnik, pokrenut od strane Centra za kulturu Travnik koji ima za cilj da podigne svijesti o teatarskoj umjetnosti među djecom, te otvori prostor za kreativne-art radionice i druge edukativne programske sadržaje.

Svi programi su edukativni, te obuhvataju područja zdrave komunikacije, njegovanje lijepih ljudskih vrijednosti, razvijanje kreativnog mišljenja i stvaralaštva kod djece i podržani su od strane Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture, mladih i sporta SBK/KSB, te Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo.

Djeca i mladi će u pet dana trajanja festivala imati priliku pogledati pozorišne predstave, biti dio umjetničkih radionica, posjetiti izložbe dječijih radova, poslušati bajke, te uživati u sveukupno 13 različitih programa. Programi su realizovani u saradnji sa: Bosansko narodno pozorište Zenica, Pozorište Travnik, PS “Maya”, Dramski studio Centra za kulturu, Nek Art Travnik, Zulejha Kečo- balerina Narodnog pozorišta Sarajevo, Edu.Kul.Centar platformom i osnovnim školama sa područja općine Travnik.

Festival će se održati u periodu od 16. do 20.11.2021. godine, te je svjesno pozicioniran da promovira dva važna međunarodna datuma “Svjetski dan djeteta” i “Međunarodni dan tolerancije”. Otvorenje festivala za djecu je u utorak, 16.11. 2021. godine u 18:00 sati u Centru za kulturu općine Travnik.

Svi sadržaji festivala za djecu i mlade su besplatni, uz obaveznu najavu u Centar za kulturu općine Travnik radi ograničenog broja publike.

izvor: travnik-grad.info

Facebook
Twitter
X
WhatsApp
Telegram
Email
Print