FOTO / Ekipa „ 6 braće – Elektra Omerinović“ odbranila titulu pobjednika Zimskog malonogometnog turnira

0
628

Drugi Zimski malonogometni turnir dobio je pobjednika. Ekipa „ 6 braće Elektra Omerinović“ osvojila je naslov prvaka turnira, pehar i nagradu od 3.000 KM. U večerašnjoj finalnoj utakmici ekipa  „ 6 braće Elektra Omerinović“   bila je bolja od MNK „Fajkaš“  5:2. Tribine Sportske dvorane Donji Vakuf bile su ispunjene do posljednjeg mjesta.

U borbi za treće mjesto sastale su se ekipe Benzinska pumpa ABA i BiH Tours Novi Travnik. Nagrada za treće mjesto otišla je ekipi BP ABA.

Najbolji igrač turnira je Mirnes Došlić, „6 braće – Elektra Omerinović“.

Nagrada za najboljeg strijelca zasluženo je pripala Sabahudinu Petak, BP ABA

Nagrada za najboljeg golmana 2. Zimskog malonogometnog turnira pripala je Asmiru Draginoviću, MNK Fajkaš.

Za fair play ekipu proglašena je ekipa Humanitarno udruženej Karaula.

Za bogat nagradni fond Zimskog malonogometnog turnira u visini od blizu 5.000 KM borile su se  33 ekipe iz Travnika, Novog Travnika, Viteza, Sanskog Mosta, Turbeta, Karaule, Jajca, Bugojna I Donjeg Vakufa,

Pored zvaničnog dijela odigravanja

utakmica, načelnici i doktori s područja Srednjobosanskog kantona, odigrali su prijateljski susret.

Po drugi put za uspješnu organizacija  Zimskog malonogometnog turnira zaslužni su FK Radnik i JU Centar za kulturu, informisanje i sport Donji Vakuf. Generalni pokrovitelj turnira bila je Općina Donji Vakuf.

U sklopu završnice turnira Humanitarno udruženje Karaula dodjelio je novčani bon za liječenje Edine Švago. Isti gest napravila je i Uprava FK Radnik.

U sklopu završnice turnira, svojevrsnog festivala malog nogometa, odigrana je revijalna utakmica a članovi KBS Reflex demonstrirali su karate vještine. Domaćin turnira FK Radnik organizovao je tombolu. Večeras su izvučeni tiketi deset sretnih dobitika.