Održan Omladinski kamp na platou Ajvatovice

0
175

U  sklopu ovogodišnje vjersko-kulturne manifestacija “512. Dani Avatovice”  danas je na platou Ajvatovice organiziran Omladinski kamp, a učesnici su bili koordinatori i članovi Mreže mladih Muftijstva travničkog i Muftijstva zeničkog.

Muris Memiš, koordinator Mreže mladih Medziisa Islamske zajednice  Donji Vakuf kazao je da su druženje započeli klanjanjem sabah-namaza u džamiji na platou Ajvatovice, ističući da je ove godine na Omladinskom kampu učestvovalo oko 200 mladih.

“Smatram da je najvažniji segment današnjeg vremena u kojem živimo da omladinu malo odvojimo od telefona, asfalta, kafiča i sličnih poroka, da ih dovedemo u prirodu, da vide kako je važno i lijepo biti na čistom vazduhu. upoznati neke discipline koje su njegovali nasi preci i baviti se sportom. Jer, danas imamo problem kod mladih ljudi s anksioznoscu i napadima panike, a sve je to vezano za njihovu svakodnevicu gdje su konstantno u svojim domovima, kafičima, na telefonima i zato je ovaj kamp izrazito važan jer ce mladi izaCi na svjež zrak, upoznati se i osloboditi se, kako duhovno tako i fizičkí – poručio je Memiš.

Pročitajte više na: https://bug.ba/na-platou-ajvatovice-odrzan-omladinski-kamp.html?fbclid=IwAR0jD1FJ0O4e-u3BGy_XBymZULGXgPpz8e-c60kT56knAi9hh5ZgomFbncA

 

izvor: bug.ba