Udruženje pčelara “POLEN” Donji Vakuf organizuje edukativno predavanje za pčelare

0
102

Udruženje pčelara “POLEN” Donji Vakuf u cilju edukacije svojih članova, te svih ljubitelja pčelarstva organizuje predavanje na temu: “Proljetni razvoj i priprema pčela za pčelinje paše brdsko-planinskih područja”.

Također, u sklopu ovog predavanja obradit će se i aktuelne teme po pitanju bavljenja pčelarstvom, a to su : zimovanje pčela brdsko-planinskih područja, rana polenska pčelinja paša, šumska razvojna paša, voćna pčelinja paša tokom druge polovine zime (mart-april).

Predavanje je planirano da se usmjeri i na utjecaj zaliha hrane na rani proljetni razvoj i podržavanje razvoja, detaljni pregled, simulacija razvoja, spriječavanje rojenja, nukleusi,uzgoj matica…

Svakako će ovo biti prilika da se pčelari upoznaju i sa pripremama pčelinjih društava za nastupajuće paše – livadska i šumska paša.

Gost predavač u Donjem Vakufu, je dipl.ing.šum. Samir Omerović. 

Predavanje će biti održano, 29. januara 2022. godine u 13,00 sati ( subota ) u Domu kulture Donji Vakuf.

Organizator Udrženje pčelara ” POLEN” Donji Vakuf, poziva sve pčelare i ljubitelje pčelarstva sa područja Gornjovrbaske regije da prisustvuju ovom predavanju.

Inače ovo predavanje upriličeno je u okviru projekta kojeg je podržala Vlada SBK, odnosno Ministarstvo privrede SBK/KSB.