Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj

0
18

U mjestu Izačić na magistralnom putu Izačić-Bihać zbog saobraćajne nezgode do daljeg je obustavljen saobraćaj.

Alternativni pravac je kroz naselje Sovići, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Obustava saobraćaja na snazi je do završetka policijskog uviđaja.

BIHAMK : Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na dionicama magistralnih puteva: M-15 Glamoč-Priluka, M-15 Kolo-Tomislavgrad- Šuica- Kupers, M-16.2 Prozor-Jablanica i M-17 Konjic-Drežnica, kao i uz rijeku Lašvu. Na magistralnom putu M-15 Livno-Šuica upozoravamo na izlaske divljih konja na kolovoz. Na svim vlažnim lokalitetima, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima, može se očekivati mjestimična poledica. Apelujemo na vozače da prilagode vožnju trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-441 Karanovac-Turbe i R-454a Bratunac-Drinjača.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, a razlog je urušavanje potpornog zida.

Zbog radova na sječi stabala u zaštitnom pojasu regionalnog puta R-469 Banovići-Ribnica, od 08 do 14 sati mogu se očekivati kraće obustave saobraćaja (do 15 minuta).

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. S obzirom na dane vikenda i nastupajući praznik, gužve očekujemo, kako na graničnim prelazima, tako i na putevima u našoj zemlji.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here