Zbog magle smanjena vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove

0
59

Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove.BIHAMK izdvaja putne pravce: Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Bugojno-Gornji Vakuf, Olovo-Tuzla-Orašje, Kobiljača-Kiseljak-Kaonik, Lašva-Vitez-Novi Travnik, Brčko- Bijeljina i Drvar-Bosansko Grahovo, kao i puteve u dolinama rijeka Save i Drine. Niske temperature i vlažan kolovoz pogoduju formiranju poledice, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.

Posebna pažnja se skreće na puteve u planinskim predjelima, kao i na mostove, vijadukte i prilaze tunelima. Učestali su odroni zemlje ili kamenja, posebno preko planinskih prevoja, kao i na putevima koji prolaze kroz usjeke. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na autoputu A-1 preticajnom trakom saobraća se na dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo.

Zbog aktiviranih klizišta izmijenjen je režim saobraćaja i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

 

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, a razlog je urušavanje potpornog zida.

 

Vozači se upozoravaju na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz, a posebno izdvajamo dionice: Jablanica-Prozor, Jajce-Banja Luka i Sarajevo-Foča. Apeluje se na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here