FOTO/Učenici MSŠ Donji Vakuf održali radionicu u okviru projekta “Senzitivni i kreativni programi koji uključuju mlade u eliminaciji rodnozasnovanog nasilja u BiH”

0
370

U prostorijama Mješovite srednje škole Donji Vakuf danas su realizirane nove aktivnosti u okviru projekta “Senzitivni i kreativni programi koji uključuju mlade u eliminaciji rodnozasnovanog nasilja u Bosni i Hercegovini” kojeg realizira Medica Zenica sa partnerskim organizacijma u saradnji sa Minstarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK i srednjim školama s područja SBK.

Krajem mjeseca novembra 2017. Udruženje Medica u Konjicu je organizirala trodnevnu radionicu za trenere o rodno zasnovanom nasilju za nastavno osoblje i učenike iz srednjih škola sa područja SBK, a čiji su predstavnici kasnije prenijeli stečeno znanje  kolegama iz razreda.

 

-Danas u prostorijama Mješovite srednje škole radimo prvu od planirane tri radionice projekta “Senzitivni i kreativni programi koji uključuju mlade u eliminaciji rodnozasnovanog nasilja u Bosni i Hercegovini“. U ovoj radionici učestvovali su učenici završnog i učenici drugog razreda  Opće Gimnazije koji su izrazili želju za učešćem na ovoj radionici, rekao nam je Vedad Hadžić, vršnjački edukator u borbi protiv nasilja.

Projekt „Senzitivni i kreativni preventivni programi koji uključuju mlade u eliminaciju rodno zasnovanog nasilja u Bosni i Hercegovini“ provodi Medica Zenica, u saradnji sa Novom vizijom iz Novog Travnika i Udruženjem građanki iz Grahova a finansira se od strane UN Women ureda u BiH i Švedske međunarodne organizacije za razvoj i saradnju (SIDA).

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here