U subotu, 04. februara Skupština Saveza pčelara F BiH

0
15

Skupština Saveza pčelara F BiH održat će se u subotu, 04. februara u Sarajevu. Skupština će biti izbornog karaktera a bit će riječi i o prijedlogu Pravilnika o načinu i uslovima ostvarivanja novčane podrške po modelu poticaja proizvodnji . Ovim pravilnikom, koji je predložio federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumartsva  propisuju se način i uslovi ostvarivanja novčane podrške po modelu poticaja proizvodnji u skladu sa Programom utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava „Subvencija privatnim preduzećima i preduzetnicima – Poticaj za poljoprivredu“ utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine koji se donosi za tekuću godinu.

U skladu sa zaključcima sastanka održanog  31.01. 2017 u prostorijama Vlade FBiH, upućen je poziv resornim kantonalnim ministarstvima da elektronskim putem na email: kabinet@fmpvs.gov.ba  najkasnije do petka, 03.02.2017.g. dostave eventualne dodatne sugestije i komentare na tekst prijedloga Pravilnika o načinu i uslovima ostvarivanja novčane podrške po modelu poticaja proizvodnji   u koji su već ugrađeni  prethodni prijedlozi zainteresirane javnosti. Obavijest za dostavu prijedloga se odnosi isključivo na resorna kantonalna ministarstva, jer su primjedbe ostalih institucija (zavodi, udruženja i pojedinci) već ranije zaprimljene, obrađene i ugrađene u Pravilnik u skladu sa važećim propisima i procedurama.

 

Prema navedenom prijedlogu Pravilnika o načinu i uslovima ostvarivanja novčane podrške po modelu poticaja proizvodnji pravo na ostvarivanje novčane podrške imat će i pčelari  koji posjeduju minimalno 20 pčelinjih zajednica. 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here