Srušio se ruski avion sa 71 osobom, smatra se da su svi poginuli

0
121

Nakon nestanka s radarskih ekrana, srušio se ruski avion u kojem je bio 71 putnik i članovi posade, javio je BBC. To se desilo nakon što je avion napustio moskovski aerodrom na letu ka Uralu. Smatra se da su svi putnici i članovi posade poginuli, rekli su nadležni zvaničnici ruskim medijima.

Izvor u službama za hitne slučajeve izjavio je za Sputnjik da je avion viđen iz vazduha u polju Ramenskog okruga u Podmoskovlju.

Rusko Ministarstvo za vanredne situacije saopštilo je da je uputilo ekipu na mjesto pada aviona.

Russia Today (RT) objavila je video s mjesta pada aviona.

zvor službe za vanredne situacije navodi da bi loši vremenski uslovi, greška pilota ili tehnički kvar mogli da budu uzrok nesreće.

Taj izvor je, međutim, dodao da vremenski uslovi nisu bili toliko loši.

BBC izvještava da se avion navodno srušio u blizini grada Argunova, oko 80 kilometara jugoistočno od Moskve. Mapa mjesta polijetanja, pada i odredišta ruskog aviona (Grafički prikaz: BBC)

Agencija Reuters navodi da je riječ o avionu An-148 ruske aviokompanije Saratov airlines, a BBC da je avion bio na letu ka gradu Orsku u planinama Urala.

BBC prenosi izvještavanje ruskih medija kojima su nadležni zvaničnici rekli da se smatra da su svi putnici i članovi posade u avionu poginuli, a to potvrđuje i novinska agencija Interfax koja je objavila da “nema šanse” da je iko od putnika ili članova posade preživio.

Neki ruski mediji objavljuju da je avion nestao s radarskih ekrana samo dvije minute pošto je napustio ruski aerodrom Domodedovo.

BBC prenosi da je internet stranica za praćenje avionskih letova Flightradar24 zabilježila da je avion padao po 1.000 metara u minuti i to samo pet minuta nakon polijetanja.

Ista stranica za praćenje avionskih letova saopštila je na svom Twitter nalogu da je avion bio na letu #6W703, te da je poletio iz Moskve u 11:22 po UTC vremenu. Navedeno je i to da je pet minuta kasnije avion počeo da pada, te da je, nakon toga, signal s avionom izgubljen.

izvor: bhrt.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here