Servisne informacije za 04.01.2015 godine

0
15

Vremenska prognoza

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno. Nove padavine sa zapada postepeno će se premještati prema istoku zemlje. U Bosni susnježica i snijeg, u Hercegovini kiša. Vjetar slab do umjerene jačine, u većem dijelu zemlje južnog smjera, a u sjevernim područjima sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između –5 i 1°C, na jugu zemlje od 4 do 8°C.

U Sarajevu oblačno. U drugoj polovini dana se očekuje susnježica i snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka oko 0°C.

 

 

Stanje na putevima

Nema većih zastoja u odvijanju saobraćaja na putevima u BiH. Zbog niskih temperatura vozače upozoravamo na moguću poledicu na kolovozu, posebno na dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Uz maksimalno opreznu vožnju savjetujemo i posjedovanje zimske opreme, koja je zakonski obavezna na putevima u BIH dok za teretna vozila obavezno je korištenje lanaca na prevojima: Karaula (Olovo-Kladanj), Nišići (Srednje-Olovo), Romanija (Sarajevo-Rogatica), Rogoj (Trnovo-Foča) i Han Pogled (Han Pijesak-Vlasenica).

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo: M-16,2 Jablanica-Prozor, M-17 Stup-Rajlovac, puteve na širem području Mostara (sjeverni ulaz u grad i saobraćajnice u gradu), te petlju Blatuša u Zenici i magistralni put M-5 Sarajevo tranzit.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije BiH,  na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7,5 tona nosivosti na graničnom prelazu Izačić.

 

 

Radarske kontrole

Stacionarni radari:

M-5 Kalibunar, općina Travnik (kod BP INA) i Vitez (kod Impregnacije),

M-5.1 Kaonik-Kiseljak u naselju Kaćuni, Brnjaci

M-16.4 Nević Polje-Novi Travnik i

M-16.2 Gornji Vakuf-Uskoplje u naselju Trnovača.

Nema najavljenih radarskih kontrola.

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here