Sajam INTERIO izlaže potencijal domaće drvne industrije

0
12

U sarajevskom Centru Skenderija danas u 11:00 sati svečano otvoren 34. međunarodni sajam namještaja, unutrašnjeg i vanjskog uređenja, te prateće industrije – Interio.

Direktor “Skenderije” Amer Kapo rekao je danas na konferenciji za novinare da je prijavljen veliki broj izlagača, a cilj je da se na prostoru od 2.500 m2 u dvorani “Mirza Delibašić” od 15. do 19. marta posjetiteljima pruži priliku da se na jednom mjestu uvjere u potencijal koji BiH ima vezano za ovaj segment drvne industrije, prenosi Fena.

Među izlagačima su kompanije: Minalli, Bürotime, Primus Balkan, Fef, B.K. Linea Trade, Bellona, Malak Group, Zart, Ećo company, Enza home, Maoles, B.P. Eurogrupa, Alfa Tex, Izazov, Cube.

Svoje proizvode i usluge, kako je kazala Amela Okan, menadžerica sajma, predstavit će najeminentnije kompanije s prostora BiH, kao i inostrane putem bosanskohercegovačkih predstavništva, a očekuje se i dolazak mnogih poslovnih ljudi. Također, u toku sajma će biti prezentirani radovi studenata Akademije likovnih umjetnosti i Arhitektonskog fakulteta u Sarajevu, odnosno oni će urediti novi ulaz u sajamski prostor.

U okviru stručno-edukativnog programa, nakon otvaranja sajma biti održane edukacije: „Napredni certificirani studij: Razvoj liderstva i stručnih vještina u industriji namještaja i prerade drveta, u organizaciji Centra za specijalističke edukacije FORMAT i „Zaštita industrijskog dizajna pred Institutom za intelektualno vlasništvo”, u organizaciji tog instituta.

Direktor Centra Skenderija Amer Kapo naglasio je su ove godine pripremili i veliki broj iznenađenja i nagradne igre za posjetitelje sajma, a da će proglašenje dobitnika nagrada biti upriličeno u prostoru sajma 19. marta u 19. 00 sati.

Kapo je, također, istaknuo da je slobodan ulaz za sve posjetioce te pozvao građane da posjete Skenderiju u što većem broju i daju doprinos ovoj manifestaciji koja otvara sajamsku sezonu u Centru Skenderiji.

 

Ova sajamska manifestacija, kako je rečeno, održava se uz podršku Ministarstva privrede i Vlade Kantona Sarajevo.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here