Predavanje hafiza Sulejmana Bugarija u Donjem Vakufu

0
17

Medžlis islamske zajendice Donji Vakuf, nizom vjerskih sadržaja u okviru petodnevne manifestacije, obilježit će rođenje Božijeg poslanika Muahemda a.s. Ono sto je privulo veliku pažnju a samim tim i rekordnu posjetu prostorijama Doma kulture u Donjem Vakufu, jeste predavanje Sulejmana hafiza Bugarija. 

Predavanje i promociju knjige“ Izreka“,  hafiza Bugarija u Donjem Vakufu, organizirali su Medžlis islamske zajednice Donji Vakuf, na čelu sa Esadom ef. Slipcem i Bošnjačka zajendica kulture Preporod Donji Vakuf, na čelu sa Kemalom Čolakom.

Sulejman Bugari rođen je 5. oktobra 1966. godine u Orahovcu, kod Prizrena. Srednju školu, Medresu, završio je u Sarajevu. Sa treće godine Teološkog fakulteta u Sarajevu, današnji Fakultet islamskih nauka, odlazi u Medinu, na Univerzitet islamskih nauka, gdje, 1998. godine, diplomira na Odsjeku Kur’an i tefsir. Magistrirao je 2012. godine na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, na oblasti Socijalni rad.

Radio je kao imam u Baščaršijskoj džamiji u Sarajevu, a od 2003. godine radi kao imam Bijele džamije na Vratniku.  Ujedno, ispred Rijaseta islamske zajednice u BiH, vrši dužnost koordinatora svih centara za borbu protiv ovisnosti o droga.

Do sada je objavio pet knjiga – zbirku više od pedeset hutbi – pod naslovom Vratimo se Gospodaru (objavljena i na engleskom i njemačkom jeziku), zbirku medijskih nastupa – pod naslovom Mi smo jedan drugome najbolji poklon, zbirku predavanja – pod naslovom Dersovi i druženja (objavljena i na njemačkom jeziku), istraživački rad pod naslovom Liječenje ovisnika o drogama u terapijskim zajednicama i zbirku izreka pod naslovom IZR(ij)EKE – Za raju iz Raja.

 

Predavanje Sulejmana hafiza Bugarija, upriličeno je  proteklog ponedjeljka u organizaciji Medžlisa islamske zajednice Donji Vakuf i Bošnjačke zajednice kulture preporod Donji Vakuf. Predavanje je upriličeno u okviru petodnevne manifestacije, Medžlisa islamske zajednice Donji Vakuf, kojom se obilježava rođenje posljednjeg božijeg poslanika. Nakon jacija namaza u Baš džamiji večeras, 22.decembra 2015. bit će  upriličen program za žene, Spjev o hazreti Fatimi u izvođenju ženskog hora džamata Baš džamije.Sutra, 23. decembra  biće organizovano učenje mevluda našem poslaniku Muhamedu a.s. Također, manifestacija obilježavanja rođenja Božijeg poslanika bit će nastavljena i u petak predavanjem profesora Mustafe Spahića na temu : „Islam je bogat“

Tonski snimak predavanja hafiza Bugarija možete pratiti u programu Radija Donji Vakuf u srijedu,23.decembra od 13 sati i u poslijepodnevnom terminu od 17,30 sati.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here