utorak, 21 novembar 2017

D Donji Vakuf

Večeras tradicionalni godišnji koncert KUD "Nakib Abdagić Kiban" Donji Vakuf

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

godisnjikoncert najava 2017

Sve je spremno za tradicionalni godišnji koncert Kulturno – umjetničkog društva “Nakib Abdagić – Kiban” i njegovih 300 članova. Biće ovo noć igre i pjesme, druženja prijatelja ovog društva i svi su dobrodošli, kazao je Senad Beganović, rukovodilac KUD “Nakib Abdagić Kiban” Donji Vakuf.

Kulturno – umjetničko društvo “Nakib Abdagić – Kiban” osnovano je 1982. godine. U društvu danas postoje folklorna, dramska, muzička i horska sekcija kao i rekreativna grupa za žene. Kroz ovo društvo prošlo je stotine djece i mladih koja su, upravo sa KUD-om, obišla mnoge evropske destinacije.

-Godišnji koncert društva prilika je da se prisjetimo učešća naših članova na mnogim festivalima širom BiH ali i Evrope, ali i rada i aktivnosti trenutnih članovi društva, dodao je Beganović.

Koncert će biti održan danas u Sportskoj dvorani Donji Vakuf s početkom od 18 sati, a učestvuju folklorne grupe KUD-a, dramsko-recitatorska sekcija te pjevači Rijad Rahmanović, Adelisa Ćurić i Ahmed Orahovčić.

Godišnji koncert  organizuje KUD “Nakib Abdagić Kiban u saradnji sa JU Centar za kulturu, informisanje i sport Donji Vakuf. Ulaz je slobodan.

Hari

Slušaj uživo!