petak, 15 decembar 2017

B BiH

Crveni križ Federacije BiH dodjelio priznanja „Volonter godine“

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Povodom Međunarodnog dana volontera, Crveni križ Federacije BiH dodjelio priznanja „Volonter godine“ za 11 najuspješnijih volontera u strukturi Crvenog križa Federacije BiH, u različitim kategorijama.

U protekloj, 2016. godini, 2.652 aktivnih volontera u strukturi Crvenog križa Federacije BiH ostvarila su 265.680 sati volonterskog rada. Naši volonteri aktivno sudjeluju u provođenju svih programa i programskih aktivnosti organizacija u strukturi Crvenog križa Federacije BiH: pružanju socijalnih usluga- distribucije humanitarne pomoći, radu kuhinja Crvenog križa, kućne njege i pružanju pomoći u okviru programa pripreme i odgovora na prirodne i druge nesreće, akcijama dobrovoljnog davanja krvi, provođenju obuka i takmičenja iz poznavanja prve pomoći i drugim aktivnostima iz oblasti javnog zdravstvenog prosvjećivanja, upozoravanju na opasnost od mina, radu Službe traženja, kao i u promociji humanih vrijednosti, širenja znanja o Crvenom križu i unaprijeđenju imidža Crvenog križa u zajednici.

CKFBiHdodjelapriznanja

Svečanoj dodjeli priznanja prisustvovali su Predsjednik Skupštine Crvenog križa FBiH mr. Hasan Topalović, Predsjednik Crvenog križa FBiH Ivo Juričević i članovi Predsjedništva CKFBiH, Zorica Lučić iz Međunarodnog komiteta Crvenog križa, Enaida Višo, sekretar Crvenog križa Kantona Sarajevo, dr. Šemsudin Hadrović, predsjednik Crvenog križa općine Ilidža, te volonteri i sekretari organizacija iz strukture Crvenog križa Federacije BiH.

Predsjednik Crvenog križa Federacije BiH, Ivo Juričević, u svom obraćanju uputio je čestitke volonterima- dobitnicima priznanja, kao i svim volonterima u našoj organizaciji i zahvalio im se na dosadašnjem angažmanu sa željom da nastave sa svojim nesebičnim zalaganjem za dobrobit šire zajednice.

Nakon obraćanja, Predsjednik je sa generalnim sekretarom, Namikom Hodžićem, uručio priznanja i prigodne poklone najuspješnijim volonterima:

CKFBiHnagradeni

U ime dobitnika priznanja, pristutnima se obratio Nedim Haketa i zahvalio na prepoznatoj važnosti volonterskog rada, te pozvao sve volontere da i u narednom periodu nastave doprinosti organizaciji Crvenog križa istim intenzitetom.

Hari

Slušaj uživo!