FOTO/Ekipa „Restoran 6. Braće-El.Omerinović“ pobjednik Zimskog malonogometnog turnira

0
1706

U Sportskoj dvorani Donji Vakuf večeras je odigravanjem finalne utakmice između ekipa Caffe Euro i Restoran 6.Braće-El.Omerinović, završen prvi Zimski malonogometni turnir.

Večerašnje finale pratilo je blizu 1.000 gledalaca sa tribina donjovakufske dvorane.

Finalni susret donio je izuzetno kvalitetnu utakmica finalista. Obzirom da je na posljednjem sudijskom zvižduku rezultat iznosio 3:3, pobjednika su odlučili penale.

Više sreće i umijeća, imala je ekipa Restoran 6.Braće-El.Omrinović koja je zasluženo slavila i odnijela pehar i nagradu za prvo mjesto u iznosu od 3.000 KM.

 

Ekipa Caffe Euro, koja je tokom svih dana trajanja turnira, publici nudila dobru utakmica, osvojila je drugo mjesto i nagradu u iznosu od 1.000 KM.

Utakmici koja je odredila pobjednika prvog Zimskog malonogometnog turnira,prethodio je susret za treće mjesto, između ekipa BiH Tours Novi Travnik i Dekoram – laminati Bugojno.

Trećeplasirana ekipa, na turniru koji je okupio 32 ekipe, je ekipa BiH Tours Novi Travnik. Pehar i nagradu od 500 KM uručio je Mehrudin Švago, član Uprave FK Radnik, dok je ekipi Dekoram- laminati nagradu uručio Kenan Hrvačić, direktor JU Centar za kulturu, informisanje i sport Donji Vakuf.

Pored nagrada za četiri najbolje ekipe, organizator je obezbijedio  i nagrade za najboljeg golmana, strijelca i igrača turnira.

Nagrada za najboljeg strijelca zasluženo je otišla u ruke Nerminu Kahvedžiću, članu pobjedničke ekipe.

Kroz Zimski malonogometni turnir prošao je veliki broj iskusnih i kvalitetnih fubalera, a odlukom Organizacionog odbora, za najboljeg igrača turnira proglašen je Sanel Kovač, član drugoplasirane ekipe Caffe Euro.

Nagrada za najboljeg golmana Zimskog malonogometnog turnira pripala je Tatar Nerminu, golmanu ekipe BiH Tours Novi Travnik.

Mnogobrojnim posjetiteljima i učesnicima Zimskog malonogometnog turnira, obratili su se Jasminko Ratkušić, predsjednik FK Radnik, Mehrudin Švago član Uprave FK Radnik i Huso Sušić, načelnik općine Donji Vakuf.

Za doprinos u razvoju i održivosti, Uprava FK Radnik dodijelila je posebne zahvalnice prijateljima Kluba, Muharemu Kuriću –Moši, Muli Hadžiću, ministrici Editi Đapo, Husi Sušiću, općinskom načelniku.

Uprava Kluba uručila je zahvalnice i sudijama Zimskog malonogometnog turnira koji su svakodnevno od 5. januara imali najodgovorniji dio posla na turniru. Zahvalnice su uručene Muameru Imočaninu, Ernadu Kormanu, Kenanu Keri i Mehemedu Šehi.

Pored zvaničnog dijela odigravanja utakmica, načelnici i doktori s područja Srednjobosanskog kantona, odigrali su prijateljski susret.

Prvi Zimski malonogometni turnir organizovao je FK Radnik i JU Centar za kulturu, informisanje i sport Donji Vakuf.

Pokrovitelji turnira su Općina Donji Vakuf i Federalno ministarstvo okoliša i turizma.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here